Storslam för svenska popduon LCTRISC

lctrisc_the-closer-that-we-get_press1

Despotz Records meddelar sin största internationella licensframgång hittils när bilmärket Škoda väljer Svenska popduon LCTRISC och deras nya singel ‘Here Comes The Wizard’ till sin internationella TV-kampanj.

Licensen gäller ett flerårigt avtal som bl.a. innefattar att Škoda kommer att använda ’Here Comes The Wizard’ i sin TV-reklam internationellt för bilmodellen Fabia, och innebär ett sexsiffrigt belopp för LCTRISC. Den tyska versionen av TV-reklamen rullar redan på TV kan ses via följande länk på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=FYxjt09kvr0

Den smått hemliga popduon LCTRISC har varit aktiv sedan 2009 och har hunnit släppa ett dussintal singlar och två EP’s innan de nu i somras släppte ifrån sig sitt debutalbum “The Fire In The Distant Future”

”De senaste två åren har många av nyheterna från Despotz varit hårdrocksrelaterade och det kan ha gett känslan av att vi skulle vara en renodlad hårdrockslabel. Men vi har en mycket bred repertoar och även om vi älskar hårdrock och den går svinbra så känns det just nu väldigt hett på popsidan, med LCTRISC och en del andra riktigt starka kort på gång inför 2015” / Carl-Marcus Gidlöf, Despotz Records

Despotz representerar både skivbolagssidan och förlagssidan i avtalet, och samarbetar sedan tidigare med BMG Chrysalis för administreringen av sin förlagskatalog.