EP’s Trailer Park släpper perfekta singeln att avsluta semestern med!

eps_pressphoto_2014_sm

EP’S TRAILER PARK
ÅTERVÄNDER TILL GOTLAND FÖR ATT HÄMTA INSPIRATION
TILL DET KOMMANDE SJÄTTE ALBUMET

BJUDER HÄR PÅ FÖRSTA SMAKPROVET MED SINGELN ‘LOJSTA’

Spotify EP’s Trailer Park – Lojsta

———————————————————————–

Eric Palmqvist egna ord om albumet
– “1993 flyttade jag från Gotland för att satsa på musiken. Det känns som en evighet sen nu.
Sedan dess har jag bott i Stockholm, men ön har alltid funnits där och för några år sen började jag skriva låtar som sen utvecklades till en temaskiva om just Gotland. Det är små historier som tar avstamp i olika händelser utifrån minnen och personer därifrån. Alla låtar har titlar från socknar och platser runt om på ön.

När alla sångerna var skrivna ringde jag Andreas Mattsson för hjälp med inspelning och produktion. Vi bestämde oss för att spela in hela skivan så mycket som möjligt live i Durango Studios. På så sätt kunde vi nyttja lyhördheten och kraften man har som band när man spelat ihop mycket och länge. De flesta låtarna är första eller andra tagningar.

Som grädde på moset kontaktade vi sen Stockholm Strings för stråkar & Tensta Gospel Choir för körer. Till sist spelades all sång in mitt hus i Lojsta.

Vi tycker resultatet blev helt fantastiskt!”

Lojsta
– “Första singeln heter Lojsta och är en hyllning till mitt sommarhus som ligger just i socknen Lojsta. Huset har gått i arv från min morfar via min mamma och nu till mej. Jag tillbringade nästan alla mina barndoms somrar där och nu åker jag dit så fort jag får tid över. I huset skrevs mycket av det material som ligger till grund för skivan.

Videon är inspelad i Lojsta socken och innehåller både trädfällning, gräsklippning, kanotfärder i Lojsta träsk samt söndagskaffe med familj och grannar.”

– Augstihälsningar Eric Palmqwist och Ep´s Trailer Park

LYSSNA PÅ “P4 SOMMAR” MED ERIC PALMQVIST
HAN BERÄTTAR OM SIN UPPVÄXT PÅ GOTLAND OCH VALDA DELAR AV ALBUMET

I juli sommarpratade Eric Palmqwist i ”P4 Sommar” och gav en väldigt avklädd berättelse om både Lojsta och andra låtar från den kommande temaskivan. Ett album som är planerat släppas i januari 2015.

Lyssna här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=5864676

###

För mer information

Facebook: www.facebook.com/epstrailerpark

Official Webpage: www.epstrailerpark.com